Опаковане на промоционални продукти с подаръци

Много често решенията за закупуване на даден продукт се взимат импулсивно- по време на пазаруване. Това превръща опаковането и мърчандайзингът в ключови елементи за промоциите, при които с покупката на даден артикул получавате подарък.

Ефектното опаковане на продуктите в промоция може да доведе до наистина впечатляващи маркетингови резултати. Често това може да наложи излагането на промо пакетите върху по-голяма площ или допълнителен рафт. Специализираните фирми в областта на опаковането обикновено работят с шаблони и спрямо изградени концепции – благодарение на това реализират дизайнерски решения изключително бързо и на ниска цена. Понякога това дори не се заплаща, а е включено в самото опаковане като услуга.

Подаръци в опаковката
Самият подарък може да бъде включен в опаковането на основния продукт. Този тип промоционални артикули трябва да бъдат съществен елемент в процеса на опаковане и да бъдат ясно показани, за да привличат вниманието на потребителите. Бонус продуктите, които се прикрепят от външната страна на основния тип стока, винаги създават необходимостта от отделно опаковане. Често при тях се налага и по-внимателно отношение при складиране и излагане на рафтове и стелажи в търговката мрежа. В много случаи това може да доведе до оскъпяване на цялата промоционална кампания.

Опаковката като подарък
Много често самата опаковка е подаръкът. Производителите на някои видове храни и напитки например много често предлагат продуктите си в опаковки, които могат да бъдат бъдат използвани многократно в домакинството. Други фирми залагат на опаковки с атрактивна визия и колекционерска стойност. Уверете се, че сте отделили достатъчна част от бюджета за възможните разходи за опаковане.